Hoe werkt de website?

Op CrueltyFreeBeauty.nl vind je een overzicht van de mooiste dierproefvrije en vegan producten. Op de productpagina vind je informatie over het product, zoals de prijs, ingrediënten en voor wie het product geschikt is. Tevens vind je hier een link naar een Nederlandse webshop die het product verkoopt.

Als je op deze link klikt, dan opent deze webshop in een nieuw venster. Hier kan je het product kopen en deze webshop stuurt het product dan naar je toe.

Wat betekent 'Cruelty Free'?

De definitie in de cosmetica wereld van cruelty free houdt in dat er geen dierproeven op het product of ingrediënten in het product zijn uitgevoerd. Alle producten op CrueltyFreeBeauty.nl zijn dus dierproefvrij.

Daarnaast vind ik het ook belangrijk om geen ingrediënten te gebruiken afkomstig van (dode) dieren. Alle producten zijn dus vrij van dierenleed!

Hoe weet ik dat de producten echt dierproefvrij en vegan zijn?

Ik doe voor mijn blog Naoki.nl al 8 jaar onderzoek naar cosmeticamerken en sta hierdoor in contact met veel dierproefvrije en vegan merken. Op CrueltyFreeBeauty.nl staan dan ook enkel merken die ook op mijn dierproefvrije lijst op Naoki staan en waar ik uitgebreid onderzoek naar heb gedaan.

Daarnaast heb ik ook onderzoek naar de (vegan) ingrediënten gedaan van deze producten. Van de meeste merken heb ik een lijst ontvangen met hun vegan opties en hierdoor kan ik snel zien of een product vegan is of niet. Bij twijfel vraag ik het altijd na!

Ik heb een vraag over een product.

Je kunt contact met mij opnemen via het contactformulier op de site. Ik probeer je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden.

Ik heb een vraag over de prijs/verzending/retour van een product.

Als je over bovenstaande onderwerpen een vraag hebt, dan kan je het beste contact opnemen met de webshop waar je het product wilt kopen of retourneren.

CrueltyFreeBeauty.nl biedt een overzicht aan van dierproefvrije producten en linkt daarbij naar webshops die deze producten verkopen. Ik beheer de producten niet zelf en kan dus niet helpen bij deze vragen.

Kan ik mijn producten laten toevoegen aan het overzicht?

Ja, als de producten dierproefvrij en vegan zijn dan is het mogelijk om deze weer te geven in het overzicht op CrueltyFreeBeauty.nl, mits ze online verkocht worden in een Nederlandse webshop. Let wel op dat ik niet elk product of merk zal toevoegen en dat ik het liefst ook zelf ervaring met de producten wil hebben. Ik wil altijd achter de producten en merken kunnen staan die ik promoot op de site.

Neem voor meer informatie even contact met me op via het contactformulier.

Wat is een affiliate shop?

Een deel van de producten die je op deze website vindt, wordt verkocht bij webshops met wie ik een affiliate samenwerking aan ben gegaan. Dit houdt in dat ik voor elke sale die via CrueltyFreeBeauty.nl is binnengekomen een kleine commissie ontvang.

Omdat ik een onafhankelijk en mooi overzicht wil maken van cruelty free merken in Nederland, link ik ook naar met webshops waar ik geen samenwerking mee aangegaan ben. Ik verdien dus niet met alle producten en links op deze website geld. Ik kies hier bewust voor omdat ik al mijn favoriete producten wil delen, ongeacht of ik er zelf geld mee kan verdienen of niet.